Arensbach Entreprise A/S - Murværk- og facaderenovering

Facaderenovering i Aarhus og omegn

Arensbach er det oplagte valg til facaderenovering i Aarhus

Bor du i Aarhus eller omegn, og har du brug for at få renoveret din facade, er Arensbach Entreprise A/S den rette samarbejdspartner for dig. Vi har mange års erfaring med både murer- og tømrerarbejde, og en af vores spidskompetencer er renovering og totalrenovering af ældre bygninger, herunder renovering af facade. Vi kan både fungere som fag-, hoved- og totalentreprenør på byggeopgaver i alle størrelser, og vi bygger primært for private kunder, der har brug for hjælp til at sætte deres bolig i stand.

Når du vælger Arensbach til facaderenovering, kan du være sikker på, at vi lever op til vores tre værdier: Ordentlighed, overholdelse af aftaler og omhyggeligt håndværk. For os betyder det, at vi kan vores kram, og vi agerer professionelt, venligt og respektfuldt overfor vores kunder, samarbejdspartnere og ikke mindst hinanden.

Hvis du ønsker et uforpligtende tilbud på en facaderenovering i eller omkring Aarhus, er du velkommen til at kontakte os via vores kontaktformular. Her kan du indtaste oplysninger om, hvad du har af ønsker til din facaderenovering, hvornår du gerne vil i gang, og hvad du har af forventninger til budget. Du er også altid velkommen til at ringe til os eller sende en mail.

Hvorfor er renovering af facade vigtigt?

En facaderenovering har to formål – det ene er at få huset til at se pænere ud, og det andet er at beskytte huset bedre mod vind og vejr, enten med en tæt eller efterisoleret facade. Hos Arensbach Entreprise A/S kan vi rådgive dig om, hvilken type overfladebehandling, der passer bedst til dit hus og hvordan vi kan forbedre husets indeklima i forbindelse med facaderenoveringen.

Få et tilbud

Facaden afgør førstehåndsindtrykket af dit hjem

Husets facade er det allerførste, man ser, og derfor er den helt afgørende for, hvilket førstehåndsindtryk, dit hus efterlader. Hvis facaden har ødelagte fuger, afskallet maling eller revnet puds, får det huset til at fremstå gammelt, slidt og i dårlig stand – også selvom resten af huset er velholdt.

En facaderenovering kan gøre en verden til forskel for et hus med en trist facade. Står murværket bart med revner og huller i fuger eller mursten, kan en omfugning få huset til at fremstå som nyt igen. Et friskt lag puds på en afskallet facade kan på samme måde pifte facaden op, så den står knivskarpt. Vil du give dit hus et helt nyt udtryk, kan du også vælge en anden overfladebehandling, end huset i forvejen har. Du vil blive forbløffet over, hvor anderledes huset vil komme til at se ud, hvis du for eksempel vælger at pudse et bart murværk.

Facaderenovering

På den måde kan en facaderenovering helt ændre førstehåndsindtrykket af dit hjem – uanset om du vil bevare facadens overflade eller give huset et helt nyt udseende. Hos Arensbach er vi den oplagte samarbejdspartner til sådan en byggeopgave, da renovering og restaurering af især ældre bygninger er en af vores spidskompetencer.

En facaderenovering kan forbedre indeklimaet i dit hjem

Indeklimaet i dit hjem har stor betydning for dit velbefindende. Dårligt indeklima kan give symptomer som hovedpine, træthed eller irritation i luftvejene. Og hvis det dårlige indeklima skyldes råd og skimmel i facaden, kan det resultere i, at man udvikler astma. Derfor er det vigtigt at prioritere udbedringen af et dårligt indeklima, og en facaderenovering kan være et skridt i den rigtige retning.

En slidt og utæt facade, hvor isoleringen måske ikke er i top, kan nemlig skabe et dårligt indeklima i huset, fordi bygningen får sværere ved at ånde. Mere konkret vil det sige, at husets facade skal være i stand til at transportere fugt indefra, gennem facaden og ud i den friske luft, uden at fugten sætter sig som råd eller skimmel, og uden at temperaturen indenfor påvirkes. En renovering kan gøre facaden i stand til netop dette – for eksempel ved at skabe bedre isolering, eller ved at vælge diffusionsåbne materialer til pudsning eller tyndpudsning.

Arensbachs erfarne byggekonstruktører kan hjælpe dig med at vurdere, om det er facaden, der er skyld i husets dårlige indeklima, eller om det i stedet er taget, kælderen eller noget helt tredje, der trænger til en renovering. Kontakt os i dag, og få hjælp til dit byggeri.

Hvordan foregår en facaderenovering?

Klargøring af facaden forud for overfladebehandling

Inden vi går i gang med at renovere din facade, skal ydervæggene klargøres. Det gør vi ofte med en sandblæsning, og i mange tilfælde vil det også være relevant at forbedre isoleringen af facaden i forbindelse med renoveringen. Du kan læse mere om, hvad det indebærer herunder.

Klargøring af facade med sandblæsning

Sandblæsning sørger for, at facaden er helt renset for rester af maling, snavs, puds, kalk, rust, alger og lignende. Det er ikke altid nødvendigt med en sandblæsning, men ved facader med mange rester af gamle overfladebehandlinger, vil det få den nye overfladebehandling til at hæfte sig bedre fast, så facaderenoveringen holder længere og ser bedre ud.

Der findes to typer sandblæsning, henholdsvis tør og våd sandblæsning. Valget mellem den ene eller den anden behandling afhænger af, hvad din nuværende facade består af. Vælger du at hyre Arensbach Entreprise A/S til din facaderenovering, hjælper vores bygningskonstruktør med at afgøre, hvilken type sandblæsning, der passer til dit hus’ facade.

Forbedring af facadens isolering

Hvis du bor i et hus, hvor der er udfordringer med træk, kulde, fugt eller skimmel, kan det være relevant at forbedre isoleringen i forbindelse med en facaderenovering. Der findes mange forskellige metoder til facadeisolering, herunder hulmursisolering og indvendig eller udvendig efterisolering.

Hvad der bedst egner sig til dit hus, kommer meget an på, hvordan facaden er bygget op, og hvordan huset ser ud rent arkitektonisk. I samarbejde med vores dygtige bygningskonstruktører hjælper vi dig med at finde den mest optimale og fugtteknisk sikre løsning.

Valg af overfladebehandling ved facaderenovering

Måden, hvorpå man vælger at renovere en facade, har afgørende betydning for husets udtryk. Valget af overfladebehandling afhænger selvfølgelig af, hvad facaden er lavet af, men det har også betydning, hvordan huset rent arkitektonisk ser ud. Derfor er det en god idé at tage vores erfarne murere og bygningskonstruktører med på råd, når du vælger overfladebehandling. Så kan vi sammen finde en løsning, der både passer til husets stil og dine ønsker.

Facaderenovering

Overfladebehandlingen afhænger af facadens materiale

I Danmark er de fleste helårshuse bygget af mursten, men der findes også en del huse lavet af fibercementplader, beton- eller gasbetonblokke. Træ er ikke så udbredt et materiale til at bygge helårshuse i dag, men der findes en del danske sommerhuse, hvor facaden udelukkende består af træværk.

Ved facaderenovering af et træhus består byggeopgaven ofte af at udskifte træbjælker inficeret med råd og skimmel. Derefter får træet en behandling, der forebygger alger, snavs, råd og skimmel. Valget af behandling afhænger af træsorten, som huset er bygget af. Du kan også vælge at friske husets udtryk op med en anden træsort eller profil på din træbeklædning. Hvis du bor du i et træhus, der trænger til en facaderenovering, kræver det en tømrer. Hos Arensbach Entreprise A/S har vi også mange års erfaring med tømrerarbejde − læs mere om reparation og vedligehold af træværk.

Bor du i et murstenshus, kan du ved en facaderenovering enten bevare den rå murstensmur og blot reparere fugerne, eller du kan give facaden et helt nyt udseende ved at pudse, filtse, vandskure og/eller kalke murværket. Er dit hus bygget af beton- eller gasbetonblokke, kan du vælge at give dem en overfladebehandling som kalkning eller puds, afhængig af, hvor synlige, du ønsker, blokkene skal være. I et hus beklædt med fibercementplader vil der sjældent være behov for facaderenovering, da de er nemme at vedligeholde, så længe du sørger for at rense facaden for snavs og alger samt årligt kontrollerer, at pladerne fortsat er skruet ordentligt fast. Ved renovering kan pladerne let udskiftes, og den bagvedliggende konstruktion kan kontrolleres for råd.

Hos Arensbach Entreprise A/S har vi erfarne fagfolk, der kan rådgive dig om, hvilken slags overfladebehandling, der passer bedst til facaderenoveringen af dit hus – uanset om det er bygget af mursten, fibercementplader, træ eller beton.

Kontakt

Typer af overfladebehandling

Renovering af facade ved hjælp af omfugning

Kan bruges på facader bygget af: Mursten.

Det er meget vigtigt at vedligeholde mørtelfugerne i facader bygget af mursten, da de har betydning for murværkets tæthed og holdbarhed. Murværket kan risikere at blive udsat for forskellige typer af skader, for eksempel udvaskede og forvitrede fuger, huller efter murbier og andre insekter, revner i mørtelfugen, frostsprængninger, sætningsrevner eller flækkede mursten. Uanset hvilken type skade, der er tale om, er det vigtigt at få en professionel murer til at vurdere, hvordan skaden kan udbedres. 

Renovering af facade med dækkende puds

Kan bruges på facader bygget af: Mursten, beton- eller gasbetonblokke.

Modsat ved kalkning, filtsning, berapning, sækkeskuring og vandskuring giver fulddækkende pudsning en helt glat og ensartet overflade, hvor man ikke længere kan se konturerne af facadens byggesten. Overfladebehandlingen vælges ofte af æstetiske årsager, men kan også være et godt valg, hvis ydervæggen har fået skader i fugerne eller stenene. Puds kan kun hæfte på vægge, der ikke har fået andre typer af overfladebehandling, for eksempel maling. Hvis der er malet direkte på din facade, er det ofte nødvendigt at fjerne al malingen, før facaden kan pudses. 

Ved dækkende puds kan du vælge at få armeringsnet indlagt i pudsen, hvilket giver en ekstra stærk og vedligeholdelsesfri facade. Ydermere kan vi tilbyde at pudse med indfarvede mørtler, som skaber flotte nuancer i facaden. Hvis du ønsker at facaden skal være helt ensfarvet, er det nødvendigt at male den efterfølgende – husk at spørge os til råds for at finde den korrekte maling, hvis du vælger at male selv.

Renovering af facade ved hjælp af kalkning

Kan bruges på facader behandlet med: Pudsning, filtsning eller berapning – helst med rene kalkmørtler.

Kalkning er en traditionsrig overfladebehandling, der har været brugt i årtusinder. Mange gamle kirker, møller, bindingsværkshuse, bondegårde og herregårde rundt omkring i landet har kalkede facader. Overfladebehandlingen vælges typisk på grund af dens holdbarhed, diffusionsåbenhed og klassiske udtryk. Behandlingen foregår ved, at overfladen først forvandes, og derefter påstryges kalken ved hjælp af lodrette, parallelle strøg med en kalkkost.

Dagen efter overstryges den nykalkede facade med kalkvand for at give en ekstrastærk overflade, der ikke smitter af. Kalkede huse er traditionelt set hvide, men kalken kan tilsættes farvepigmenter, hvis der ønskes et andet udtryk. Hos Arensbach Entreprise A/S har vi renoveret mange ældre og bevaringsværdige huse, så vi har helt styr på gamle og traditionsrige murermetoder som kalkning.

Renovering af facade med tyndpuds vha. filtsning

Kan bruges på facader bygget af: Mursten, beton- eller gasbetonblokke.

Filtsning er en teknik til at påføre tyndpuds, hvor mørtlen lægges i så tyndt et lag som overhovedet muligt. Derefter bearbejdes overfalden med et såkaldt filtsebræt i roterende bevægelser. Det giver facaden et meget karakteristisk udtryk med svage aftegninger af cirkulære strøg fra mørtlen, og man kan ane facadens byggesten under overfladen. Tyndpudsen kan desuden indfarves, så facaden kan få lige den farve, du ønsker.

Renovering af facade med tyndpuds vha. vandskuring

Kan bruges på facader bygget af: Mursten, beton- eller gasbetonblokke.

Vandskuring er også en teknik til at påføre tyndpuds, hvor mørtlen påføres i så tyndt et lag som muligt. Derefter bliver facaden skuret jævn med en våd mursten, inden mørtlen er helt tør. Det gør en i stand til at se, hvad facaden er bygget af, selvom den har fået en overfladebehandling. Mørtlen, der bruges til vandskuringen, kan indfarves, så facaden ender med at få den farve, du ønsker.

Renovering af facade med tyndpuds vha. sækkeskuring

Kan bruges på facader bygget af: Mursten, beton- eller gasbetonblokke.

Sækkeskuring er ligeledes en teknik til at påføre tyndpuds, og det foregår på næsten samme vis som vandskuring. Mørtlen bliver på samme måde påført i et tyndt lag, og inden den er helt tør, bliver facaden skuret jævn med en jute- eller lærredssæk.

Derefter børstes muren med en kalkkost for at fjerne løse sandkorn fra mørtlen. Denne teknik efterlader pudsen mere dækkende end ved vandskuring og filtsning, men man kan stadig ane, hvad facaden er bygget af.

Renovering af facade med tyndpuds vha. berapning

Kan bruges på facader bygget af: Mursten, beton- eller gasbetonblokke.

Berapningsteknikken minder meget om sækkeskuring og vandskuring. Forskellen ligger i, at der her bruges en hvidtekost og vand til at skure overfladen jævn, efter mørtlen er påført i et tyndt lag. Når mørtlen er helt tør, børstes facaden endnu en gang for at fjerne løse sandkorn fra mørtlen.

Ved denne overfladebehandling kan man stadig se, hvad facaden er bygget af, og de karakteristiske strøg fra hvidtekosten vil være synlige.

Byg garanti

Hyr Arensbach til facaderenovering i Århus, og få ordentlighed og omhyggelighed med i prisen

Både ved store og små byggeopgaver er det en tillidssag at hyre en håndværker, og det er i særdeleshed tilfældet ved en facaderenovering. Det kan være et stort indgreb i husets udseende og beskaffenhed, når man renoverer facaden, og derfor er det vigtigt at sikre sig, at håndværkeren er professionelt udlært og har renoveringserfaring. 

Facaderenovering

Det kan være svært at vurdere, om man har valgt den rette til opgaven, før arbejdet er udført, og facaden står færdig. Det er en udfordring, vi kender til hos Arensbach. Vi kan dog berolige dig med, at vi flere gange har vundet priser på baggrund af vores gode anmeldelser på anmeld-håndværker.dk. Det bunder i, at vi gør utroligt meget ud af god kundeservice – lige fra udformningen af tilbuddet til opgaven er løst, gør vi os umage med, at du er velinformeret og involveret i projektet. Vi er desuden også en del af Byg Garanti, hvilket er en ekstra sikkerhed for dig som kunde hos os.

Vi kan levere en facaderenovering, der lever op til dine forventninger

Vi er kendte i Aarhus og omegn som et godt og veletableret tømrerfirma, og vi har inden for de seneste år udvidet forretningen med opkøb af en murerafdeling bestående af danske, faglærte murere med hænderne skruet rigtigt på. Deres arbejdsgange er gennemprøvede og topprofessionelle, og derfor kan du være sikker på at stå tilbage med en nyrenoveret facade, der både visuelt og håndværksmæssigt lever op til dine forventninger. 

Ligesom resten af forretningen lever vores murere op til de værdier, der kendetegner Arensbach nemlig: ordentlighed, overholdte aftaler og omhyggeligt arbejde. Derfor kan du være sikker på, at de møder op til tiden, overholder den aftalte tidsplan og leverer et stykke murerarbejde i absolut topkvalitet. Mangler du en murer til en facaderenovering i Aarhus og omegn, kan du derfor trygt vælge Arensbach til opgaven og forvente et tilfredsstillende resultat.

Kontakt os