Arensbach Entreprise A/S - Montagearbejde

Montagearbejde i Århus og omegn

De fleste kan montere en hylde og andre småting, men når det kommer til fx montering af vinduer og døre, kan professionel hjælp være en god idé. En forkert montering kan nemlig have store konsekvenser for din bolig.

Når du skal have monteret vinduer, døre eller større inventar som køkken og badeværelsesmøbler, kan det være en rigtig god idé at få hjælp af en professionel. En forkert montering kan nemlig have store konsekvenser for resten af din bolig.

Et forenklet eksempel kan være at montere noget så simpelt som en hylde. De fleste, der kan betjene en boremaskine, tænker sikkert, at det kan alle og enhver. Men hvilke skruer skal der egentlig bruges? Kan væggen overhovedet holde til hylden? Og hvad nu, hvis du borer ind i et vandrør? 

Selvom det vil resultere i mindre konsekvenser, så er det et godt billede på, hvilke større konsekvenser der kan være, hvis man kaster sig ud i at montere fx vinduer og døre uden at have helt styr på, hvad man laver.

Udskiftning af 100 vinduer

Nye vinduer og døre

Udskiftning af vinduer og døre i boligen kan være en rigtig fornuftig investering. Du kan få store besparelser på varmeregningen, da en stor del af varmen fra huset siver ud igennem de gamle, utætte vinduer og døre. Nye vinduer kan også give lidt ekstra plus på samvittighedskontoen, da du vil spare miljøet for en stor mængde CO2 ved udskiftningen. Du kan også glæde dig til at få et bedre indeklima. Vinduer, som bliver produceret i dag, har nemlig en væsentlig bedre isoleringsevne end for år tilbage. 

Når det kommer til valget af de nye vinduer, er der forskellige muligheder, du som husejer skal forholde dig til. Først og fremmest er det vigtigt at du undersøger, hvilken stil din bolig har. Dine vinduer er nemlig valgt i sammenspil med din boligs opførsel. Stilen hænger oftest sammen med, hvilket årstal din bolig er opført i. Så find dine gamle tegninger af huset frem, eller opsøg en rådgiver, der kan hjælpe dig med de æstetiske overvejelser.

Efterfølgende er det værd at overveje om udskiftningen af dine vinduer også medfører en naturlig ændring i husets eksisterende vindueshuller. Fx kan det nogle gange være en fordel at skifte et vindue ud med en terrassedør – det er oftest i forbindelse med en ombygning. 

Læs også: Bliv klogere på ombygning af hus

Det er vigtigt at vælge det materiale, som har de bedste kvaliteter set ud fra dine behov, din bolig og det æstetiske øje. En stor del af de vinduer som monteres i dag, kommer med en aluminiumskappe udvendigt, hvilket giver en vedligeholdelsesfri overflade på vinduet. Vil du høre mere om dette, kan du altid kontakte en professionel. 

Huskeliste til valg af nye vinduer

Når du skal vælge nye vinduer, er det vigtigt, at du overvejer:

  • Arkitekturen af vinduet
  • Antal glaslag ift. energibesparelse
  • Indeklima 
  • Ventiler
  • Lydglas 
  • Materiale 
  • Udformning