Arensbach Entreprise A/S - Udendørs træværk

Udendørs træværk og beklædning

Træ er et oplagt materialevalg til udendørs facadebeklædning, idet det er et holdbart materiale samt et materiale, som er godt at anvende i forhold til miljø og bæredygtighed.
Der er mange muligheder med hensyn til træsorter, både ceder, lærk, rødgran, skovfyr, Douglas, eg, tropisk træ, asp, trykimprægneret træ, modificeret træ, varmebehandlet træ mm. Valget af facadebeklædning afhænger derfor oftest af smag og budget. Nogle typer er mere modstandsdygtige over for vejret end andre og nogle vil være selvimprægneret fra naturens side, hvor andre er blevet tilført en imprægneringsvæske

For mange er træ et oplagt valg når det kommer til udendørs facadebeklædning, idet det medføre en række fordele. Det er både nemt at arbejde med, en fornuftig økonomisk løsning, og med den rigtige vedligeholdelse, så kan din træbeklædning holde i mange år.

Derfor skal du vælge træbeklædning til din facade

Træ er et godt alternativ til de mere traditionelle byggematerialer, som f.eks. mursten, hvis man ønsker at tænke på vores ressourcer og den energi, der bruges til at fremstille byggematerialer.
Dog kræver træværk/beklædning også mere vedligeholdelse end en facade af mursten.

Når du bygger til dit eksisterende hus er en mulighed, at beklæde din tilbygning med træ, da dette vil give et godt samspil med dit murstenshus. På denne måde slipper du også for mursten, som ikke passer til det eksisterende hus.

Fordele og ulemper ved træbeklædning

Nogle af fordelene med en facade af træ er at det under normale omstændigheder er billigere end en facade af mursten. Herudover er det billigt og nemt, at udskifte beskadiget træ. Det vil i denne sammenhæng også være nemmere at ændre farven på dit hus, hvis dette ønske skulle opstå.

Der er dog også nogle ulemper ved træbeklædning. Når du vælger en facade i træ, så kræver det vedligeholdelse og facaden bør minimum males hvert 3-8 år afhængig af hvilken behandling facaden har fået.

Træ udvider sig og trækker sig sammen, hvilket kan resultere i sprækker og revner, som skal udbedes inden det kan resultere i fugtproblemer.

Skal Arensbach Entreprise A/S hjælpe dig med dit næste projekt?

Drømmer du om at få beklædt din facade med træ eller måske bygget en tilbygning med træbeklædning eller noget helt andet. Og er du bosat i Aarhus-, Silkeborg- eller Horsens-området, så kontakt os endelig for et uforpligtende tilbud. Vi står altid klar til at hjælpe dig!