Arensbach Entreprise A/S - Ombygning af loft og tagrum

Udnyttelse af loftrum og tagrum i Aarhus og omegn

En af vores spidskompetencer hos Arensbach Entreprise A/S er at omdanne gamle loftrum/tagrum og tørlofter til beboelse - også kaldet udnyttelse af tagrum. Vi udfører altid arbejdet i hoved- eller totalentreprise sammen med vores nøje udvalgte samarbejdspartnere, som vi har lavet denne slags opgaver med før.

Flere af vores tømrersvende har stor erfaring med netop denne type renovering. Hvis du spørger dem, er det også den slags projekter, de helst vil lave. Her kan man se en væsentlig forvandling efter hver arbejdsdag, og det kræver, at man som tømrer kridter skoene og har øje for detaljen.

Udnyttelse af eksisterende loftrum

At udnytte et eksisterende loftrum til beboelse er faktisk en relativ ligetil og billig måde at få nogle ekstra kvadratmeter på. Ofte skifter vi husets tag i samme omgang, men er taget udført korrekt og i god stand, kan det sagtens bevares gennem en sådan ombygning.

Det, vi typisk har fokus på, når vi laver tagrumsrenovering, er at få ført loftet op i kip, så de gamle rustikke hanebånd kan blotlægges. Vi synes, det er vigtigt at få skabt nogle lyse og luftige rum. Det opnår vi ved at etablere store Velux-vinduer eller kviste. Vi kan også tilbyde at lave indskudte kviste. Med denne løsning kan du få en lille altan og gulv til loft-vinduer oppe mellem tagstenene.

Udnyttet loftrum

Ved etablering af beboelse i tagrummet handler det om at udnytte pladsen bedst muligt, også ude under skråvæggene. Derfor tilbyder vi altid at lave skunkskabe under skråloftet, simpelthen for at udnytte hver kvadratmeter af den nye etage.

Etablering af badeværelse i loftrum

Ofte er det også aktuelt at lave et badeværelse på den nye overetage. Dette udfører vi oftest som en let konstruktion, og her kan man for eksempel vælge et neutralt, billigt, men sikkert vinylgulv kombineret med nogle flotte vægfliser. Vores gulvlægger har et vinylgulv, der passer til enhver smag.

Badeværelse i udnyttet loftrum

Ønsker man i stedet et tungt badeværelse med fliser på gulvet, kan vi også sagtens tilbyde dette, men det fravælges ofte for at holde prisen nede.

Udover lyse og luftige rum, så er trappeopgangen til den nye tagetage også en essentiel del af helhedsudtrykket. Derfor anbefaler vi som regel at bruge lidt ekstra på trappeopgangen. Her hjælper vi med at finde lige den trappe, der falder i din smag. Den nye trappe kan ofte kombineres med et åbent loft omkring trappen for at få noget lys og sammenhæng ned i underetagen. Dette kombineret med et par Velux-vinduer over trappen giver et fantastisk rum.

Når vi varetager en sådan opgave, gør vi det som regel i hovedentreprise. Det vil sige, at vi varetager alle håndværksfag og projektstyring. Men vi kan også varetage opgaven som totalentreprise, hvor vi også varetager projektering, altså udvikling og tegning af projektet samt myndighedsgodkendelser.

Udnyttet loftrum

Hvis loftrummet ændrer anvendelse, skal der søges en byggetilladelse. Hvis loftrummet derimod i forvejen er indrettet til beboelse, kan arbejdet oftest bare gå i gang uden en byggetilladelse. Alt dette skal vi nok vejlede dig i. 

Går du med tanker om at omdanne dit loftrum til beboelse, så kontakt os for en uforpligtende snak.