Arensbach Entreprise A/S - Renovering og ombygning af villaer og parcelhuse

Renovering og ombygning af villaer og parcelhuse

Se, hvad vi kan hjælpe med nedenfor.

Er din bolig allerede forsynet med de kvadratmeter, der skal bruges, men mangler der et børneværelse eller et køkken-alrum til familien? Så er det en god idé at overveje, om din bolig er indrettet, så den passer til jeres behov. En ombygning af dit hus kan optimere din indretning og mindske spild af dyre kvadratmeter. Og bare rolig, der er masser af hjælp at hente.

Hvad kan jeg bygge om?

En ombygning af dit hus kan gøre en kæmpe forskel for dig og din families hverdag, alt afhængig af hvad I har behov for at bygge om. Men hvad kan man egentlig lave om i en ombygning?

Gennem en ombygning kan du indrette flere funktioner i et rum. Lad os tage stuen som eksempel. Den kan gøres større og lysere ved at sammenlægge den med et tilstødende rum. Derved bliver rummet meget større, og du kan nu også bruge stuen til et hjemmekontor, et større spisebord eller måske mere plads til leg og samvær med børnene.

Hvis din bolig har meget gangareal, er det helt normalt at opleve pladsmangel. I sådan et tilfælde kan der ofte være grund til at tænke indretningen helt forfra og få udnyttet kvadratmeterne mere fornuftigt. Det kan du eksempelvis gøre ved at skabe færre, men større værelser. Det er ofte mere attraktivt at have større værelser med bedre plads frem for flere værelser, hvor det er svært at få møblerne til at passe ind.

Måske drømmer du om en ombygning af jeres typehus, funkisvilla, patriciervilla, muremestervilla, bungalow eller lejlighed. Og måske har du overvejet en ombygning af et tørloft, udnyttelse af jeres førstesal, ombygning af køkkenet eller badeværelset. Uanset hvad, så er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i dine drømme og ønsker, inden du kaster dig ud i ombygningen.

 

Arensbach ombygning

Regler for ombygning

Din boligs placering og dit projekts omfang er helt afgørende for, hvilke regler, der gælder for din ombygning. Du skal huske at være opmærksom på lokalplaner, som kan have specifikke krav til lige nøjagtig din bolig og området omkring. 

Oftest kan du finde svar i bygningsreglementet, og ellers kan din håndværksmester hurtigt hjælpe dig med at danne det overblik, du ønsker - tag derfor endelig kontakt til os. Du kan også få hjælp til at søge den korrekte byggetilladelse, hvis sådan én er nødvendig for netop dit projekt.

Hvad koster en ombygning?

Prisen for din ombygning afhænger naturligvis af, hvad du skal have bygget om. Den varierer betydeligt afhængigt af de eksisterende forhold, materialevalg, valgte løsninger samt hvor omfattende projektet er at udføre. En tommelfingerregel er ca. 12.000 kr. inkl. moms pr. m2 målt udvendigt ved en indvendig totalrenovering. Ved en renovering, hvor både tag og vinduer eksempelvis udskiftes, skal dette tillægges prisen.

Hvis du overvejer at flytte dit køkken eller badeværelse, kan du godt regne med, at det løber op – så vil det nemlig være nødvendigt at flytte på boligens vandinstallationer. 

Et godt økonomisk råd er derfor så vidt muligt at planlægge en indretning, hvor du lader dit køkken og badeværelse blive, hvor det er. Af samme årsag er det også lettere at gennemføre en ombygning af stue- og værelsesarealer, og ofte kan man få et lige så godt resultat ved at gentænke de omkringliggende rum.

Kan jeg selv stå for ombygningen?

Det er naturligvis muligt selv at kaste sig over sit byggeprojekt, og der kan være penge at spare, hvis man ved, hvad man laver og har de rigtige kompetencer. Selvom det kan virke som den oplagte løsning, er det dog klogt at være realistisk i sin vurdering af projektets omfang. 

Kan et længerevarende byggeprojekt kombineres med en travl hverdag? Hvad er konsekvenserne for arbejde, børn og fritid? Hvilke omkostninger kan man forvente, når man bygger selv? 

Selvom håndværkertimer virker dyre, er de ofte godt givet ud i forhold til den arbejdskraft, man modtager. Derudover indebærer de som oftest en kvalitetsgaranti, man ikke selv kan levere. Det er trods alt billigere at foretage sin ombygning én gang med hjælp fra en professionel håndværker, end det er at ombygge flere gange selv, hvis resultatet ikke bliver som ønsket.

 

Ombygning

Byg om eller byg til?

Den vigtigste overvejelse, du skal gøre dig er, om det er muligt at skabe dine drømme med de kvadratmeter, du allerede har. Hvis din bolig ikke har de kvadratmeter, du har brug for, kan det være en god løsning at opføre en tilbygning. I sådan et tilfælde skal du overveje, hvor mange kvadratmeter du har brug for, hvad deres funktion skal være, og sidst men absolut ikke mindst: Hvilket budget kan du afsætte til projektet? 

Den rette tilbygning kan ændre hele husets arkitektoniske udtryk, stil og personlighed. Det vil sige, at jo grundigere overvejelser du har gjort dig, desto bedre bliver resultatet. Det kan være en god idé at kontakte en arkitekt og få vedkommende til at hjælpe dig med tegninger og en beskrivelse af dit projekt. Kender du ikke selv en god arkitekt, kan vi sætte dig i kontakt med en af vores samarbejdspartnere.

Kan jeg bo i huset under ombygningen?

Det kan være svært at vurdere, om det er muligt at bo i huset samtidigt med, at der bygges om. En stor faktor i den vurdering er naturligvis, hvor omfattende ombygningen er, samt hvor længe den tager om at blive udført.

Hvis ombygningen omfatter køkkenet eller badeværelset, er det værd at overveje et alternativt sted at bo, eftersom de to rum har stor betydning for, om hverdagen kan fungere. Tænk over, om I kan få jeres i forvejen travle hverdag med arbejde og børn til at fungere uden adgang til et køkken eller et badeværelse. 

Drejer byggeriet sig om ombygning af værelser, bliver konsekvenserne for hverdagen straks mere overskuelige, men udebliver ikke. Du skal stadig overveje, om I kan leve med, at dagligdagen præges af byggerod og larm. Det kræver nemlig både tid og plads at få realiseret sine ombygningsdrømme. 

Hvis du vurderer, at I ikke kan bo i jeres hus under ombygningen, kan alternativer for eksempel være at leje en beboelsesvogn i haven, et hotelværelse eller låne et sommerhus. Husk at indregne de udgifter i jeres byggebudget. 

Bare rolig - det er lettere, end du tror

Hvis du ikke er blevet mere fortrøstningsfuld, er det meget forståeligt. Som vi nævnte indledningsvist, kan det virke enormt uoverskueligt at gå i gang med en ombygning. Men vi lever af at bygge om, renovere og bygge til, så vi ved, at det sagtens kan lade sig gøre. Vi har fuld forståelse for de gener, et byggeprojekt kan medføre, og vi vil med glæde give dig både sparring, rådgivning og et uforpligtende tilbud på dine byggedrømme.

Kontakt os

Vil du gerne høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit projekt? Det er heldigvis ret nemt. Du skal bare udfylde formularen nedenfor, og så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Wrapper

Info 1

Hvor har du fundet os?*

Info 2

Wrapper 2

Submit sektion

Ombygning i Århus - tryg og sikker proces

Mangler du plads i din bolig? Er det tid til flere børneværelser, eller drømmer du om et større køkken-alrum til familiehyggen? En ombygning af boligen kan have flere årsager. Det er en typisk løsning, når man ikke ønsker at flytte til en ny bolig, men den nuværende ikke opfylder alle ens krav. Hos Arensbach har vi stor erfaring med ombygninger. Vi hjælper dig gerne med at finde ud af, hvad der er den mest realistiske løsning til din boligtype, dine behov og dit budget. Kontakt os for at høre mere.

Vi hjælper dig med din ombygning i Århus

Der er ikke én fast plan for, hvordan man ombygger et hus. Det afhænger alt sammen af din hustype og dine behov til din ombyggede bolig. Hos Arensbach hjælper vi dig med at finde frem til den bedste løsning - det kan være:

- Tilbygning
- Ændring af plantegningen
- Ombygning af et køkken eller et badeværelse
- Udnyttelse af 1. sal
- Ombygning af hele huset

Om du vælger det ene eller det andet på listen, har vi de relevante fagfolk til at udføre opgaven. Vi er et større entreprisefirma med både tømrere og murere. Gennem årene har vi foretaget mange ombygninger - dem kan du se eksempler på her på hjemmesiden. Hvem ved, måske får du inspiration til din egen ombygning?

Renovering af dit hus i Århus - det skal du vide

Går du med overvejelser om en ombygning i Århus? Der er flere ting, du skal vide, inden du går i gang. For det første skal der være styr på byggereglerne, dit budget og om du vil bygge selv. Derudover skal du vælge, om du vil bygge om eller bygge til. Alt efter omfanget på projektet skal du også undersøge, om du kan blive boende i boligen under ombygningen.

Lyder alt dette uoverskueligt? Med Arensbach som samarbejdspartner behøver du ikke stå med alle disse ting selv. Vi har styr på alle byggereglerne og kan fortælle dig, om det er tilladt at bygge om, som du ønsker, og hvordan der skal søges om tilladelse.

Budgettet er en vigtig faktor. Vi giver dig en håndgribelig pris, når vi i fællesskab har fundet frem til, hvordan din ombygning skal foregå. Med dette kan du lettere tilpasse dit budget og få banken til at godkende ombygningen. Har du droppet idéen om at ombygge selv, så er det os, du skal have fat i. Ring for en uforpligtende snak allerede i dag.